Skip to main content

Dit zijn wij

Wij zijn Annamarie Dokter en Martin van Otterloo. In ons werkzame leven hebben we onze sporen verdiend in het onderwijs en welzijnswerk. Al op jonge leeftijd wilden we in een schoolgebouw wonen. In 2012 is dit gelukt; de Gemeente Den Helder besloot de voormalige Prinses Beatrixschool (1955) aan ons en twee andere gezinnen te verkopen. Na de verbouwing van de lagere school tot drie appartementen hebben we de kleuterschool aangepakt. Veel hebben we met onze eigen handen gedaan. De combinatie van gezin, werk en verbouwen viel niet altijd mee. Inmiddels zijn de kinderen de deur uit, zijn we beiden met pensioen en is de kleuterschool omgetoverd tot de gezellige B&B Kroontjesduin. Wij voelen ons hier een prins en prinses op onze vorstelijke duin en wij willen onze gasten ook van deze bevoorrechte positie laten genieten!

Een gebouw met geschiedenis

Onze B&B heeft een interessante geschiedenis die nauw verbonden is met de stad Den Helder. Na de oorlog bleek Den Helder de meest gebombardeerde stad van Nederland te zijn. De jaren ‘50 stonden in het teken van de wederopbouw. Ten gevolge van de wederopbouw ontstond de wijk Jeruzalem. Als onderdeel van deze nieuwe wijk werd de Prinses Beatrixschool gebouwd. Het witte schooltje werd een herkenningspunt in de buurt. In de jaren ‘70 werd de kleuterschool het Mezennestje toegevoegd aan het complex. Onze B&B bevindt zich in het voormalige kleuterschoolgedeelte. Nu, als B&B, biedt het voormalige schoolgebouw gasten een unieke en nostalgische ervaring waarbij de sfeer van vroeger nog steeds te proeven is. Ervaar ook de charme van het witte schooltje op de terp en geniet van deze historische setting!

Een naam met een verhaal

De naam ‘Kroontjesduin’ verwijst naar verschillende aspecten die verweven zijn met de geschiedenis en locatie van onze B&B. Het kroontje verwijst naar de oorspronkelijke naam van de school; de Prinses Beatrixschool. Het koninklijke aspect staat ook symbool voor onze gastvrijheid; we behandelen onze gasten graag als prinsen en prinsessen! Het kroontje verwijst daarnaast naar de kroontjespen die zo kenmerkend is voor het onderwijs in de jaren ’50 en ‘60 en symbool staat voor het vastleggen van herinneringen. Wij hopen dat onze gasten bij Kroontjesduin mooie nieuwe herinneringen zullen creëren. ‘Duin’ weerspiegelt natuurlijk onze locatie, direct aan de duinen. Hier is ook de zeldzame Kroontjesbunker te vinden, waarvan er nog maar twee over zijn in heel Europa. De bunker herinnert ons aan een tijdperk dat diep verbonden is met de omgeving. Kroontjesduin biedt u een koninklijk verblijf, in een prachtige omgeving.

  "De duinen in de achtertuin"

  “We waren blij verrast door deze prachtig gerenoveerde kleuterschool. We hebben er goed geslapen op fijne bedden, in een mooie kamer voorzien van alle gemakken. Ook een gezellig ontbijt gehad. Een mooie plek om te overnachten met de duinen bijna in de achtertuin.“

  Ingrid en Tiny

  "Den Helder heeft veel te bieden"

  "Een warm welkom, mooie ruime kamer, een heerlijk ontbijt en zeer gastvrije eigenaren! En daarnaast wellicht verrassend: Den Helder heeft werkelijk waar veel te bieden!"

  Gerbrand

  "We voelden ons zeer welkom"

  “Jullie hebben een mooie B&B in dit oude schoolgebouw gerealiseerd. We voelden ons zeer welkom en direct 'thuis'. Het ontbijt zeer verzorgd.”

  Toos en Theo
  • "Den Helder heeft veel te bieden"

   "Een warm welkom, mooie ruime kamer, een heerlijk ontbijt en zeer gastvrije eigenaren! En daarnaast wellicht verrassend: Den Helder heeft werkelijk waar veel te bieden!"

   Gerbrand
  • "We voelden ons zeer welkom"

   “Jullie hebben een mooie B&B in dit oude schoolgebouw gerealiseerd. We voelden ons zeer welkom en direct 'thuis'. Het ontbijt zeer verzorgd.”

   Toos en Theo
  • "Hartelijke, betrokken gastvrouw en -heer"

   "Prachtige, grote kamer en unieke locatie. Hartelijke, betrokken gastvrouw en -heer. Heerlijk, zeer verzorgd ontbijt, aangepast aan wensen. Aanrader."

   Adrijan